Както много от пациентите ми, пълнеех на корем-Винаги им разкривам причините за трупане на мазнини в коремната област

Както много от пациентите ми, пълнеех на корем-Винаги им разкривам причините за трупане на мазнини в коремната област

Advertisement:

Подобно на много от моите пациенти, страдах от коремни мазнини, които продължават да ме преследват и до днес. Опитах много  различни диети  и тенденции, за да помогна за премахването на излишъка на мазнини точно в тази област. Останаха си по мен, докато разбрах основната причина.

Лош метболизъм

Advertisement:

Ако тялото ви не е в състояние да използва мазнините като източник на гориво (изгаряне на мазнини, която прониква в клетката), а след това има друг избор, освен да ги съхранява като ги натрупва около корема. 

Advertisement:

Ако на клетките ви липсват няколко важни хранителни вещества, процесът на изгаряне на мазнините за производство на енергия няма да бъде ефективен. С цел да  изгорят мастните киселини , нашите клетки изискват карнитин и витамин В2 (рибофлавин).

Има 2 неща, които можете да направите, за да определите, дали  метаболизмът на мастните киселини  е причина за излишъка мазнини.

Advertisement:

Първото е да ги изследвате с помощта на лекар по функционална медицина, за да се определи дали сте в състояние да изгаряте мазнините правилно. 

Второто е да промените мазнините, като се лишите от лошите, възпалителни мазнини и ги замените с добри източници на мазнини.  Добрите мазнини  не насърчават възпаленията и могат да бъдат намерени в рибата, органично кокосово масло, авокадо, студено пресован зехтин.

Лошите бактерии в организма

Много хора, които са с  наднормено тегло  и искат да се отърват от коремните мазнини, често имат  симптоми на синдром на раздразненото черво , включително  подуване на корема ,  запек ,  диария . Всички тези симптоми, заедно с много други, може да са признак на  свръхрастеж на бактерии в тънките черва .

Хората обикновено имат значително количество бактерии, които присъстват в храносмилателното им пространство, разположени в техните уста и дебелото черво. Понякога тези бактерии могат да бъдат прехранени и разширяват обема на стомаха и тънките черва поради лош избор на диета и ниска стомашна киселина.

 Докато в тънките черва, тези бактерии могат да „крадат“ важни хранителни вещества от нашата храна, водят до намаляване на нивото на храненето навлизането на полезни вещества в кръвта. Ако се храните правилно и все още не губите тегло, може да става въпрос за бактериален свръхрастеж което води до липса на хранителни вещества, които навлизат в клетките ви.

Има тестове, които могат да определят, дали това е основната причина за невъзможност да изгаряте мазнините и да отслабвате.

Хормонален дисбаланс

Има безброй хора, които се занимават с някакъв вид  хормонален дисбаланс . Това може да включва дисбаланс в  нивата на инсулина ,  надбъбречни хормони ,  полови хормони  и мозъчно базирани хормони. Възможно е някои да са свързани с диабет,  дисфункция на щитовидната жлеза , безплодие,  поликистозни яйчници  или надбъбречната жлеза.

Нашите хормони контролират обменните процеси на клетките ни, тяхната реакция към дразнители, тяхната способност и скорост на производство на енергия, настроение и съхранение или употреба на мазнини и въглехидрати. Един  хормонален дисбаланс  никога не може да се случи в изолация, тъй като всички хормони взаимодействат един с друг и определят ефектите, които имат помежду си.

Хората, които имат лошо хормонално състояние, неизменно ще имат проблеми с теглото си. От  затлъстяване и диабет  до  дисфункция на щитовидната жлеза  и безплодие, невъзможност да отслабнете са основната причина. Лекар по функционална медицина може да ви помогне, за да определи, дали имате хормонален дисбаланс, който е в основата на наддаването на тегло.

Не ядете органична храна

Културите, често се пръскат с пестициди и хербициди, така че фермерите да могат да достигнат високи добиви. Тези химикали влияят на бактерии, вируси, гъбички, които се намират в организма по отрицателен начин.

Напоследък някои от химикалите, които се използват потенциално могат да заменят някои аминокиселини и да предизвикат нашите протеини, като нефункциониращи съставки от диетата.

Глифозат, хербицид, използван от селскостопанския отрасъл е способен да променя състава на молекулата на инсулина, който става неразпознаваем за тялото и то да не го използва правилно.

Важно е да се опитаме да намалим влиянието на тези химикали, което ще повиши качеството на живот и намаляне на теглото. Веднага след като започнах да се храня с органични зеленчуци и плодове, забелязах значителен спад в моето собствено тегло!

Диета с високо съдържание на захар и въглехидрати

Не е тайна, че преработените храни съдържат високи нива на захар и рафинирани въглехидрати. Тези „храни“ са причина повишените нива на инсулина, което води до складиране на мазнини, ако захарите се съхраняват в кръвния поток и не се използват за производство на енергия веднага. Повечето водим относително заседнал живот, седим пред компютри и телевизори в продължение на часове, докато консумираме храни, които поддържат високи нива на въглехидрати в тялото.

Това е една от най-основните промени, които можете да направите в живота си. Изберете непреработени храни, храни, по-високо съдържание на протеини и мазнини с добро качество, отколкото високи въглехидрати.

Източник: zajenata.bg

Advertisement: