Само в БЛИЦ: Документ разкрива какво се е случило с влака в Хитрино!

Само в БЛИЦ: Документ разкрива какво се е случило с влака в Хитрино!

Advertisement:

Влакът, който окървави и унищожи цяло село всъщност се е движил със закъснение, а не по-рано, както официално бе съобщено. Това става ясно от справка в графика за движение на влаковете, издаден от НК „Железопътна инфраструктура“ и съгласуван с превозвачите.

Според документа, с който „БЛИЦ“ разполага, влакът с №90570 е трябвало да премине транзит през гара Хитрино точно в 05:16 ч. По график, там трябва да го чака спрял влак на друг частен оператор, който в злополучната нощ не се е движел.

Advertisement:

Advertisement:

Интересен е и фактът, че в дните след инцидента се говореше за „пътнически влак“, който само случайността е спасила от трагедия. Тези твърдения, обаче, се оказват неверни, тъй като дори и с 30 минути закъснение, влакът на „Булмаркет“ е трябвало да направи среща с бързия влак Русе-Варна чак на гара Самуил. Редовната им среща е предвидена иначе да се случи в гара Просторно.
 
Няколко дни след тежкия ЖП инцидент в шуменското село Хитрино, ръководството на БДЖ е издало специална заповед, с която забранява под каквато и да е форма на свои служители да коментират пред медиите случилото се в малкото село.
 
За този проблем сигнализираха служители от дружеството „Пътнически превози“. Според тях по този начин, ръководството на държавното дружество възпрепятства изявени специалисти в областта да участват в дискусии и да изложат своите тези относно най-жестокото ЖП-произшествие в историята на железопътния транспорт в България.

 
 

Източник: blitz.bg

Advertisement: