ШОКОВ ОБРАТ ЗА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ДЪРЖАТ МАНДАТА, НО НЕ ВЯРВАТ! ГЕРБ ИМ КАЗАХА ПРЕДИ 3 МИН ОТ ЕФИРА, ЧЕ

ШОКОВ ОБРАТ ЗА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ДЪРЖАТ МАНДАТА, НО НЕ ВЯРВАТ! ГЕРБ ИМ КАЗАХА ПРЕДИ 3 МИН ОТ ЕФИРА, ЧЕ

Advertisement:

Ще почнем от там, че правителство винаги има. Ще почнем от там дали е Борисов 3 Ще почнем от там, че няма логика, лидерът най-голямата партия да прави правителство с мандат на друга партия.

Правителство с мандат на РБ няма да има. Това заяви финансовият министър в оставка Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия.

Advertisement:

„Но правителство с премиер Бойко Борисов ще бъде само след нови избори. Той може да бъде премиер, когато му е връчен първи мандат от президента”, каза още той. 

Advertisement:

Това, което мога да заяви, че част от параметрите да съществува правителство в този парламент е, че оставаме длъжници на хората, които поискаха нови изборни правила.

По отношение на това дали той ще остане финансов министър с дуг премиер, а не Борисов, той посочи:
„Ако аз нямам много силна връзка с премиера, отговорът е не и обяснението е това, че аз няма да бъда успешен финансов министър без премиер Борисов”, каза още той.

Advertisement:

Аз мисля, че докато не се чуе реакцията на колегите от РБ за това, че Борисов няма да бъде премиер в следващото правителство вашите проценти са спекулативни, каза още той и уточни, че неговите проценти са 0.

Няма причина да се подчиняваме на някакви политически спекулации в името на стабилността, тя съществува, смята още Горанов.

Ако питате мен, правителство на всяка цена не трябва да има, единствената причина са резултатите от референдума“, каза министърът в оставка.

Мира Иванова обаче продължи с провокативните въпроси към Горанов, като се опита да го обърка.

Министърът в оставка на няколко пъти препотвърди въпросите ѝ дали ще има правителство в 43-тото НС и дали той ще остане министър, ако все пак такова има.

Източник: bradva.bg

Advertisement: