Е ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО БЯХА НАРИЧАЛИ! ВИЖТЕ САМО КАКВО КАЗА НИНОВА НА БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДИ МАЛКО!

Е ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО БЯХА НАРИЧАЛИ! ВИЖТЕ САМО КАКВО КАЗА НИНОВА НА БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДИ МАЛКО!

Advertisement:

Ново правителство на Бойко Борисов, Реформаторския блок и патриотите е обречено още преди да бъде създадено, то не може да има дълъг живот, смята Нинова.

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира в началото на заседанието на Националния съвет на партията, че ако се състави сега правителство, то няма да е по волята на българския народ, който каза „не“ на управлението на Бойко Борисов, то ще е отново по волята на чужди господари и отново срещу националния интерес, предаде БТА.

Advertisement:

Според Нинова целта на новото правителство на Борисов, Реформаторски блок и патриоти е да продължат започнатото – 16 млрд. лева дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, продадена България с кандидатура на Кристалина Георгиева, бронирани джипове уж за лов на шейхове, а всъщност, за да ги кара Бойко Борисов.

Advertisement:

„Народът ги изгони през вратата, сега те се опитват да влязат през прозореца“, коментира Нинова.

„И уж това се прави, за да отговорят на референдума и да се въведе мажоритарния вот. Лъжат, хора, не им вярвайте, те няма да направят това“, каза лидерът на БСП.

Advertisement:

Тя отбеляза, че от референдума е минал един месец и ако е имало желание, този въпрос е можело да бъде обсъден в парламента и вече да е гласуван.

„Кога за пореден път Бойко Борисов се отметна? Вчера, в Брюксел“, коментира лидерът на БСП и попита кой е решил, че може да има правителство в този парламент, след като всички политически сили са заявили, че той вече е изчерпал доверието си.

Отговор даде Цветан Цветанов вчера – техните партньори в ЕНП се чудели защо подават оставка, след като България процъфтява, посочи Нинова.

По думите й ЕНП иска ГЕРБ да останат срещу послушание. Борисов се съгласи да бъдат продължени санкции срещу Русия и сегашната политика за бежанците, отбеляза тя.

По думите й политическо падение на ГЕРБ стига до степен от първа сила в държавата, от еднолично властване да стане резервна гума на Реформаторския блок в името на властта и парите.

Нинова посочи, че БСП продължава с подготовката за предсрочните избори. „Ние сме единствената алтернатива, заяви тя.

Източник: bradva.bg

Advertisement: