СЛЕД ТЕЖКИТЕ ОБВИНЕНИЯ! Ненчев по спешност във ВМА!

СЛЕД ТЕЖКИТЕ ОБВИНЕНИЯ! Ненчев по спешност във ВМА! Винаги съм се чудела защо дядо палеше меда върху клечка кибрит. Е, сега вече знам – гениално е! И аз започнах да го правя!

Advertisement:

Военният министър Николай Ненчев е бил приет по спешност във Военномедицинска академия. Причината за хоспитализацията е високо кръвно, пише „Труд“, позовавайки се на източници от Министерство на отбраната.

Вестникът допълва, че в същото време във ведомството са влезли военни прокурори за проверки по разследванията срещу Ненчев.

Преди седмица говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова обяви, че министърът е натиснал свой подчинен да извърши престъпление по служба, като сключи неизгоден договор за ушиването на военните униформи, пренебрегвайки обществена поръчка, спечелена от друга фирма.

Advertisement:

Това беше второто обвинение срещу Ненчев, след като беше обвинен за ремонта на изтребителите МиГ-29.

Междувременно скандал предизвика и обявена в сайта на МО продажба на терени, които в момента са частна държавна собственост под управление на военното ведомство.

Advertisement:

Файлът е с име Obyava_taino_prodazhba.pdf. Под номер 10 е имот в „Младост 3“, София.

Началната тръжна цена за бившето военно окръжие – 11,5 декара площ с 5 сгради с обща РЗП 944 кв. м, е 791 470 лв., което означава 35 евро на кв. м. Това е около 8-10 пъти под пазарната цена на имота.

Търгът е обявен на 22 ноември и е насрочен за 29 декември 2016.

Източник: bradva.bg

Advertisement: