ТОКУ ЩО! Ангела Меркел с тежко признание пред целия свят

ТОКУ ЩО! Ангела Меркел с тежко признание пред целия свят

Advertisement:

Нападението на коледния базар в Берлин, което отне живота на 12 души, най-вероятно е терористична атака, заяви канцлерът на ФРГ Ангела Меркел.

„По информации към момента, трябва да изхождаме от това, че става дума за терористичен акт”, каза Меркел, цитирана от ТАСС и БГНЕС.

Advertisement:

В понеделник вечерта камион с ремарке се вряза в хората на коледния базар в центъра на Западен Берлин на Брайтшайдплац, в близост до търговската улица Курфурстендам.

Advertisement:

Превозното средство успя да измине 80 метра на територията на базара. 12 души загинаха, а 48 са в болница, като състоянието на някои е тежко.

Очевидец съдейства на берлинската полиция да задържи шофьора на камиона, който се вряза в множество хора на коледния базар в центъра на Берлин снощи и уби 12 души. Пострадаха още 48 души, които са в болница, като състоянието на някои е тежко.

Advertisement:

По-рано беше съобщено, че водачът на камиона се е укрил, но е заловен от берлинската полиция и подложен на разпит. „По съобщения на медиите, един от очевидците на станалото е преследвал заподозрения 2 км и уведомил полицията за координатите му”, каза в ефир от местопрестъплението репортер на ZDF.

 

Източник: bradva.bg

Advertisement: