20 ПО РИХТЕР! ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР ИЗРЕВА ЗА СТРАШНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА НАЙ-ВАЖНИЯ МЪЖ В БЪЛГАРИЯ!

20 ПО РИХТЕР! ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР ИЗРЕВА ЗА СТРАШНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА НАЙ-ВАЖНИЯ МЪЖ В БЪЛГАРИЯ!

Advertisement:

„Омръзна ми да слушам как на слабото място на Борисов ще се постави още по-слабо правителство. В такава ситуация трябва да се действа по правилата на демокрацията.

За съжаление, прогнозата е, че и за в бъдеще ще има атентати и наводнения. Това не предполага Ненчев и Митов да са вечни министри“. Това каза Георги Първанов на пресконференция на АБВ в Народното събрание.

Advertisement:

„Събитието на деня е тежкото престъпление на президента, управлявано от този който го избра. Прекалено много станаха игрите на ГЕРБ“, ядосано обясни Първанов, пише Блиц.

Advertisement:

 Аз съм под прясното впечатление от изявлението на президента на Републиката г-н Плевнелиев, който току-що след един мандат на гафове, грешки, неудачни стъпки, на финала грубо наруши Конституцията на Република България. Президентът е задължен в случай на несъставяне на кабинет да свика и организира служебно правителство. Това изрично е записано в чл. 99, ал. 7, без да съдържа този текст в себе си възможности може или не може. Г-н Плевнелиев би трябвало да знае, че това не е концерт по желание“, заяви Георги Първанов. По думите му служебно правителство е трябвало да има. „Какво отношение към него ще има новоизбраният президент е друг въпрос“, заяви лидерът на АБВ. 

Според него Плевнелиев е спасен от импийчмънт единствено от липсата на време, но трябва да понесе сериозна политическа и държавническа отговорност за решенията си. 

Advertisement:

„Не мога да укорявам новоизбрания президент за това, че отказва да участва във формална процедура. Той няма правомощия и отговорности, не може да ги споделя. Не би трябвало сегашния президент да предпоставя отказа на Радев да приеме назначеното от Плевнелиев правителство. Радев идва на ход след 22 януари. Тогава можем да го критикуваме и да му даваме съвети колкото си искаме“, допълни той по повод нападките към бездействието на бъдещия президент на България. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: