ЯДРЕН СКАНДАЛ С БОЙКО БОРИСОВ ШАШНА БЪЛГАРИЯ! ВИЖТЕ СНИМКИ!

ЯДРЕН СКАНДАЛ С БОЙКО БОРИСОВ ШАШНА БЪЛГАРИЯ! ВИЖТЕ СНИМКИ!

Advertisement:

Снимка: bTV

Скандално скъпите джипове, с които преди година се сдобиха горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен, в момента возят премиера Бойко Борисов и други политици.

Advertisement:

Колите не са останали в държавните горски предприятия и три месеца и са предоставени напълно безплатно на Националната служба за охрана (НСО), разкри bTV.

Advertisement:

В края на миналата година горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен пуснаха обществени поръчки за луксозни джипове, с които да се извършва т.нар. „скъп ловен туризъм“.

Зам.-земеделският министър Георги Костов твърдеше, че джипките, закупени от съученик на министърката за по 200 000 лева, са нужни, за да се возят в тях шейхове и милионери, дошли на луксозен ловен туризъм.

Advertisement:

сн.бТВ

Колко шейха са се възползвали от офертата обаче се оказа строго пазена тайна. Въпреки че джиповете са купени с обществени поръчки, тоест с обществени пари и бюджетът на горските стопанства е държавен, тоест от нашите данъци, началниците на горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен запазих инж. Дамян Дамянов и колегата му от Смолян инж. Ботьо Арабаджиев пазят в дълбока тайна колко богаташи са се възползвали от „скъпия“ туризъм.

Източник: bradva.bg

Advertisement: