Ексклузивно и само в БЛИЦ: Най-скандалният факт от зловещата нощ, който не се знаеше досега, за Анита Мейзер и смъртта на мъжа й!

Ексклузивно и само в БЛИЦ: Най-скандалният факт от зловещата нощ, който не се знаеше досега, за Анита Мейзер и смъртта на мъжа й!

Advertisement:

Най-скандалният факт по случая със смъртта на съпруга на Анита Мейзер – варненския културист Николай Димов, до момента стоеше забулен в тайна. И той е свързан с това какво е смятала да направи сексбомбата с трупа му.

Изписа се много по скандалния случай със смъртта на Николай Димов, който издъхна, задушен със „свински опашки“. Преди дни прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер, а утре в 9:30 часа тя ще се изправи като подсъдима пред Окръжния съд във Варна. Важно е да се отбележи, че квалификацията на деянието е променена и Мейзер вече отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, а не както бе обвинението й до момента – причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на умишлено нанасяне на средна телесна повреда.

Разследването по случая е било водено изключително прецизно, като компетентните служби са обследвали всяко едно обстоятелство, свързано с него. За това говорят и над 15-те експертизи, в това число дори такава – дали е възможно пристегнати с кабелни стяжки ръце да ги скъсат. Установено е, че това е възможно.

Advertisement:

В съобщение на прокуратурата по повод приключилата досъдебна фаза официално бяха изнесени факти и обстоятелства по случая. На практика те потвърдиха изнесените през последните месеци от БЛИЦ данни, свързани със смъртта на Димов. Медията ни ще разкрие още един, неразкрит до момента скандален факт, а също така ще опише какво се е случило във фаталната нощ на 13-и срещу 14 август.
 
Както преди време БЛИЦ писа – варненският културист Николай си  направил татуировка с лика на Исус Христос в деня преди кончината си. По обясненията на Анита Мейзер, той й бил казал, че „почувствал силата му и сега бил моментът да направят клипа“. Вече стана ясно, че според тезата на Анита тя трябвало да го пристегне, по негово желание, със „свински опашки“ за ръцете, краката и шията, а видеото целяло да впечатли хора от Колумбия и Панама, пред които Николай искал да се докаже и да започне да работи с тях.
 
При разпитите след смъртта на Николай Мейзер казала, че тя се опъвала, казала му, че сега е изморена и да го оставят за следващата вечер. Димов пък я уверил, че „ще бъде по-добър даже от Дейвид Копърфийлд“ и въпреки нежеланието си тя склонила да го пристегне, като мислела, че дори да се случи нещо – винаги може да среже стяжките. Преди това, пак според обясненията на Мейзер, Николай й бил казал, че „след това и той ще я върже нея и ще правят секс“ – нещо, което се било случвало и преди. По думите на Анита пред разследващите Николай бил тренирал т. нар. експеримент със „свинските опашки“ предните дни и тя мислела, че ще може да се освободи от тях.
 
Николай легнал по лице на масажната маса, а Анита сложила стяжки около китките му, след това и около глезените. За да може да ги обхване, се наложило той да ги постави един върху друг. След това пристегнала и шията му. По време на т. нар. експеримент културистът успял със сетни сили да скъса опашките около китките си, но се затруднил с тези на краката и шията. В един момент Димов изпаднал в гърч, а Анита – в паника.
 
Мейзер искала да среже стяжките с нож или ножица, но видяла, че няма как да го стори, защото силно се били впили в шията му. Тръгнала да търси из къщата нещо като планка, която да подпъхне, за да може да среже стяжките. Тъй като не открила, отишла до кухнята и взела веро. С него първо опитала да разхлаби „свинските опашки“ около глезените му, но не успяла. Преценила, че е безсмислено да пробва и с тези на врата, за да не бъдат пристегнати още повече. Самият Николай, след като освободил китките си, се опитал да скъса опашките и около врата си, но не просто не успял, а те се затегнали допълнително.
 
В един момент Мейзер видяла, че от отвора за лицето на масажната маса по плочките се стичат капки кръв. Паникьосала се още повече и решила, че не може повече да му помогне. Тук вече идва и най-скандалният момент. Мейзер видяла куфар на колелца, който бил непосредствено до масажната маса – оставен там в готовност за багажа им за предстоящо пътуване. Анита хванала тялото на Николай и успяла да го обърне върху куфара, като целта била с въпросния куфар да изнесе трупа на мъжа си от къщата и да се отърве от него. При падането на Николай върху куфара обаче той се строполил по начин, по който Мейзер била във физическа невъзможност да изпълни замисъла си.
 
Тогава вече, в 3 часа сутринта, тя слязла на долния етаж, където със съпругата си живее нейният приятел – шоуменът Кирил Вълчев – Скалата. Звъннала на входната врата, той отворил сънен. Анита му казала, че е „станало нещо страшно“ и „намерила мъжа си убит и вързан с въже“. Скалата й казал веднага да се обади в полицията.

Докато чакали патрулките, Мейзер развила пред Вълчев същата измамна версия, която впоследствие поднесла и пред полицейските служители. А именно: че като се прибрали с Николай, пред кооперацията ги чакали едни момчета. Димов бил казал, че ще се качи да вземе душ, и щял да слезе при тях През това време пък Анита трябвало да отиде до магазина да му купи яйца за закуска и цигари за момчетата. И вече като се прибрала, го била намерила овързан с въжета на масажната маса.

Advertisement:

Впоследствие Анита Мейзер признала, че всичко това е лъжа, и мотивирала постъпката и поведението си с това, че била много изплашена, паникьосана и знаела, че ще бъде обвинена за смъртта на Николай, макар и да не я била целяла. По същия начин обяснила и желанието да се отърве от трупа на мъжа си. Според някои юристи това доказва виновното й поведение, а според други – този факт от правна гледна точка е несъществен, защото е важно как е настъпила смъртта, а не какво се е случило след това. Мейзер също така се отървала и от плика със закупените свински опашки, които трябвало да послужат за прихващане на шатра пред кооперацията. При огледа обаче те били открити в контейнер в района, а по плика е установена дактилоскопна следа на Анита Мейзер.
 
Комплексната съдебно-медицинска експертиза показала, че няма данни за причинена насилствена смърт. Установени са множество вътрешнокожни, сливащи се кръвоизливи, които патоанатомите обясняват с налягането, получило се при стягането на свинските опашки. Според експертите смъртта е настъпила около 00 часа на 14 август и с доверителност 95% в интервала от 21:12 часа на 13 август до 2:48 часа на 14 август.
 
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ: КАКВО ЩЕ Е РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ДНЕС ЗА СЪДБАТА НА АНИТА МЕЙЗЕР 

Advertisement:

Източник: blitz.bg