Спрете да използвате клечки за уши незабавно: Докторите са открили най-ефективният начин за почистване на уши!

Спрете да използвате клечки за уши незабавно: Докторите са открили най-ефективният начин за почистване на уши!

Advertisement:

Ние обикновено почистваме ушите си от замърсявания с помощта на клечки за уши. Истината обаче е, че те нанасят повече вреда, отколкото полза.

Според медицинските експерти, ако клечките се използват постоянно те може да предизвикат сериозни здравословни проблеми, които да доведат до запушване и възпаление.

Advertisement:

Ушната кал притежава специален механизъм, с който почиства ухото. Правим грешка, когато почистваме ушите си с клечки за уши, тъй като без да искаме напъхваме ушната кал още по-навътре и причиняваме натрупване, което може да се превърне в своеобразна тапа за слуха и вестибуларния ни апарат.

Advertisement:

Според д-р Дейвид Гил, ушната кал не трябва да се отстранява чрез сила. Той препоръчва доста по-ефективни методи.

Как действа метода?

Advertisement:

Съставките са вероятно в нашите кухненски шкафове! В случай, че имате проблеми с натрупване на ушна кал използвайте малко олио по следния начин: накиснете малко парче памук в леко затоплено олио или зехтин, след което внимателно го поставете в ухото, без да го напъхвате твърде дълбоко. Разтърсете главата си на една страна (точно както правите, когато се опитвате да отстраните вода от ухото си след плуване), така че ушната кал да се плъзне към отвора на ухото. 2-3 минути по-късно капнете няколко капки масло със стайна температура в ухото си.

Не използвайте клечки за уши вече, тъй като причиняват повече вреда, отколкото полза. Опитайте това природно лечение и скоро ще установите, че болката вече я няма, а ушната кал е отстранена.

 

 

Източник: zajenata.bg

Advertisement: