БОМБА! Ще се обедини ли България с Русия? Корнелия Нинова на среща с топ руски генерал! Обсъжали са…

БОМБА! Ще се обедини ли България с Русия? Корнелия Нинова на среща с топ руски генерал! Обсъжали са...

Advertisement:

Босът от бившата борческа групировка СИК Венцислав Стефанов, който е и собственик на „Славия“ и дъщерята на един от задкулисните фактори в БСП Нора Ананиева – Ана Ананиева организирали през август тази година срещата между генерала от КГБ Леонид Решетников и лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Това разкри самият шеф на Института за стратегически изследвания в телефонно интервю с Георги Коритаров по ТВ+. Според Решетников Нинова искала среща с него още при посещението си в Москва, но той не успял да я приеме.

Advertisement:

„После в София разбрах, че иска да ме види и да се запознаем. Хората, които ми организираха срещата, се притесняват да им се споменат имената, подлагат ги на натиск, а аз съм морален човек“, обясни генералът, но притиснат от въпросите на Коритаров, потвърди имената на Стефанов и Ананиева. Срещата е била в хотел „Виктория Палас“, а генералът не помнел точно името на Ана Ананиева, била млада, но не е неговият тип.

Advertisement:

„Не мога да разбера защо се обсъжда този момент за срещата, те я организираха, но не виждам никаква грешка. Ръководството на БСП, и предишното, и сегашното не е много добър партньор за Русия. БСП лъже, привлича избирателите с лозунги за българо-руски отношения, но като дойдат на власт, тези отношения се развалят“, разви Решетников пропагандна теза, опитвайки се да дистанцира социалистите от Кремъл. Той обаче не даде логично обяснение, защо партията на Нинова 27 години работи единствено за руските интереси в България.

ГЕРБ не са по-надеждни, но са по-искрени в говоренето. БСП само лъжат, а демократите казват това, което искат, по-ясно е говоренето с тях“, обясни Решетников, опитвайки се да предпази от нови скандали социалистите. Според него в България за съжаление нямало партии, които да искат да водят добър диалог с Русия.

Advertisement:

„Лидерите на тези партии се страхуват да имат добри отношения с Русия. Вие сте членове на ЕС и НАТО. В Русия сега се гледа скептично на отношенията с България.

Румен Радев не е политическа сила, той може би иска да има по-добри отношения с Русия, но е ограничен от Конституцията. Радев няма да е хулиган и няма да прави изявления като сегашния президент срещу Русия. Сега в нашите отношения почти няма позитиви. Само партия Атака се опитва да издигне името на добрите контакти с Русия, но тя е малка партия. Приветствам победата на Румен Радев, но не смятам, че той ще има реални шансове за промяна“, добави генералът. Той обясни, е няма представа каква е групировката СИК, нищо не му говорела. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: