Ето къде в България, работниците и служителите ща получат два пъти коледни бонуси

Ето къде в България, работниците и служителите ща получат два пъти коледни бонуси

Advertisement:

По 100 лева да получат всички работници и служители от „ВМЗ“ ЕАД Сопот по повод Новогодишните празници , реши Съветът на директорите на свое заседание от 23 декември т.г.

Бонусът е втори в държавното дружество в навечерието на празниците, след като две седмици по-рано, отново след решение на директорския борд, бяха изплатени коледни надбавки по 462 лв. – една минимална работна заплата за предприятието, пише Блиц.

Advertisement:

Персоналът в завода вече е над 4 200 души, като само през изтичащата година новоназначените са 1 400.

Advertisement:

Средната работна заплата в дружеството през 2016-а достига 950 лв., за декември средното заплащане е 1400-1450 лева, т.е. много добро както за региона, така и за страната.

„Благодарение на усилията и съвместната работа с Министерство на икономиката, „ВМЗ“ затвърди тенденцията за динамично и стабилно развитие, като се превърна в значим фактор в българския военно-промишлен комплекс.“

Advertisement:

Това каза изпълнителният директор на ВМЗ д-р инж. Иван Гецов и обобщи, че финансовите резултати за 2016 година ще бъдат изключително добри, като по икономически показатели ще поставят дружеството сред най-успешните у нас.

„Най-важният резултат във „ВМЗ“ за 2016 година е борбеният дух на работещите. Хората повярваха, че могат. Повярваха и на ръководството. Персоналът трябва да бъде поощряван, да чувства подкрепата на ръководството и да получава оценка за свършената работа. Поздравявам работниците, служителите и ръководителите на Вазовските машиностроителни заводи, които със стоя труд и упоритост допринасят за възхода и утвърждаването на дружеството като значим фактор в българската икономика. Убеден съм, че те ще продължат със същия устрем да преодоляват трудностите и ще превърнат ВМЗ свен в голям производител, и в най-иновативното предприятие в страната ни.“, каза инж. Иван Гецов.

Източник: zajenata.bg

Advertisement: