МНОЗИНА ИЗТРЪПНАХА! В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ БОЙКО БОРИСОВ КАЗА КРАЙ И СПРЯ НА МОМЕНТА

МНОЗИНА ИЗТРЪПНАХА! В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ БОЙКО БОРИСОВ КАЗА КРАЙ И СПРЯ НА МОМЕНТА

Advertisement:

По нареждане на министър-председателя Бойко Борисов Министерството на младежта и спорта спира две обществени поръчки, съобщи правителствената пресслужба.

Те са за извършване на физическа охрана на сгради и обекти на ведомството и за избор на мобилен оператор за нуждите на ведомството. 

Advertisement:

„За да се прекратят съмненията за целесъобразността на поръчките, премиерът Борисов поиска избирането на доставчик на услугите да бъде оставено на служебното правителство“, се казва в официалното съобщение.

Advertisement:

Двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди Коледните празници предвид изтичането на действащите договори. Максималната прогнозна стойност на поръчката за физическа охрана е 220 000 лева без ДДС, а за мобилен оператор – 70 000 лева без ДДС. 

Решението да бъдат обявени е взето от администрацията на Министерството на спорта, с цел да не бъде възпрепятствана работата на министерството в първите месеци на 2017 година, поясниха все пак от кабинета.

Advertisement:

От Спортното министерство пък подчертаха, че въпреки спирането им „двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди коледните празници предвид изтичането на действащите договори“. 

Преди дни, на едно от последните заседания на кабинета в оставка, Борисов нареди на министрите:   

„Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви: спирате всякакви обществени поръчки. Ако има нещо неизбежно, което да се прави, търсите администрацията на новоизбрания президент Радев и ако са съгласни, за да има приемственост и да не бъдем обвинявани, тогава продължавате“.

Източник: bradva.bg

Advertisement: