НЯМАТ СВЯН! Шумахера гепи нагло червеното Ауди на Юлиана Плевнелиева!

НЯМАТ СВЯН! Шумахера гепи нагло червеното Ауди на Юлиана Плевнелиева! Дъщеря ми не спираше да кашля, какво ли не пробвахме, докато сестра ми не й приготви тази смес! Хем вкусна, хем я излекува

Advertisement:

Автомобилът на Юлияна Плевнелиева, съпруга на все още действащия президент на България Росен Плевнелиев, е бил откраднат преди около месец в близост до жилището й от затворен тип в „Резиденшъл парк“ в столичния квартал „Младост“, пише в. „Уикенд“.

Червеното ауди на Плевнелиева е било задигнато през деня, а не вечерта, на оживено място в близост до основен булевард в столичния ж.к. „Младост“. Крадците обаче са се възползвали от обстоятелството, че в този момент над София валял проливен дъжд.

Само ден по-късно, след като по спешност били вдигнати десетки ченгета, аудито било открито непокътнато в близост до гараж на Бистришко шосе. Автомобилът е бил върнат на Плевнелиева, но първата дама отказала повече да го шофира, тъй като била омерзена от кражбата му. 

Advertisement:

Задигнатото ауди на Юлияна Плевнелиева вероятно е трябвало да бъде разфасовано и продадено за части, допускат криминалистите. 

С разкриването на автоджамбазите са се заели от Софийско градско, тъй като от МВР подозират, че местната автомафия контролирана от Иван Янински – Шумахера, си плаща на патрулите от местното 7-мо РПУ. 

Advertisement:

Заради подозрения, че подпомагат бандата на Шумахера, с последно предупреждение за уволнение са няколко полицаи от районното управление в „Младост“ – Делян Николов, Борислав Георгиев и Станислав Благунов. 

Имало сигнали, че почти всички отговорници на МПС-тата в 7-мо РПУ екскортирали автоджамбазите по време на кражби на автомобили срещу 200-300 лева на удар. 

„Иван Шумахера е обявен за издирване, както и няколко негови съучастници. Издирват се и няколко автомобила, с които автоджамбазите осъществяват кражбите си“, признава пред „Уикенд“ криминалист от Софийско градско. 

Разследването е установило, че те се придвижват със зелен автомобил „Мини купър“, с „Мерцедес“ 124 с регистрационна табела СА8549 КК и с тъмен джип БМВ. 

Ченгетата припомнят, че срещу Шумахера в момента има над 40 висящи дела за откраднати коли, но нито едно не е приключило. Заедно с екипа си Янински в момента е най-оборотният автокрадец в столицата. Специалитет са му возила от марката „Ауди“.

Що се отнася до Юлияна Плевнелиева, то кражбата на червеното й ауди не е първата злополука с това возило. В началото на 2012 година президентшата катастрофира с немския автомобил. 

Тя не пострада, но капакът на колата и регистрационния номер бяха изкривени до неузнаваемост. Сблъсъкът не е станал с друга кола, а с пътна табела, установиха тогава от КАТ.

Източник: bradva.bg

Advertisement: