ЗИМНИЯТ СЕЗОН НАБЛИЖАВА! Всички с алуминиева дограма обезателно да прочетат това, много е важно, за да не ви излезе през носа!!!

ЗИМНИЯТ СЕЗОН НАБЛИЖАВА! Всички с алуминиева дограма обезателно да прочетат това, много е важно, за да не ви излезе през носа!!!

Advertisement:

Някога с началото на зимата хората облепваха дървените прозорци с хартиени ленти и запълваха празнините със силиконова пяна.

С навлизането на алуминиевата и PVC дограма тези притеснения могат да бъдат забравени.Често пъти, обаче, дограмаджиите гледат бързо да се справят с работата си и забравят да кажат на щастливите собственици на нови прозорци две важни неща.

Advertisement:

Първо, всички движещи се части изискват редовно смазване. Извършвайте процедурата най-малко веднъж годишно, като смазвате с обикновено машинно масло. На второ място, със смяната на сезоните прозорците трябва да се обръщат в летен и зимен режим съответно.

Advertisement:

Как да регулираме прозорците

Почти всички съвременни модели имат възможността да се регулират. За да се уверите, че е възможно регулирането в друг режим, просто проверете за наличието на специални болтове (пинове), разположени от страната на крилото.

Advertisement:

Ако имат дупки за шестограм или отвертка тип звезда, и ако имат овален болт, то със сигурност има възможност за регулиране на летен и зимен режим. Но това е добре все пак да се уточни преди монтажа на прозорците.

За да регулирате режима на прозорците, просто завъртете с помощта на подходящ инструмент всичките болтове на крилото (колкото по-голям е размерът на прозореца, толкова повече са те на брой) до желаната позиция, пише „За Жената“.

Ако режимът винаги е настроен на зимен, това води до допълнително натоварване на уплътнителната гума и тя се износва по-бързо. Притискащата сила на прозореца е лесно да се провери. Пристегнете лист хартия – ако може да бъде лесно отстранен, прозорецът е в летен режим.

Източник: bradva.bg

Advertisement: