Не правете това на Нова година, за да не се превърне в катастрофа цялата година

Не правете това на Нова година, за да не се превърне в катастрофа цялата година

Advertisement:

Датчаните чупят чинии, японците се смеят, бразилците носят бели дрехи, испанците ядат грозде, а сърбите свинско – всичко това в името на просперитета на новата година. Обичаите са различни, но по цяла Земя хората са уверени, че някои „адети“ носят късмет през следващата година.

Германците вярват, че шумът преследва злите духове, така че в новогодишната нощ ходят по улицата ударяйки с варели и други инструменти.

Advertisement:

В Дания цяла година събират чинии за 31 декември, за да ги чупят пред входната врата на домовете на приятели. С това приятелството е по-силно, така че целта е да се счупят колкото се може повече чинии.

Advertisement:

Бразилците в новогодишната нощ носят дрехи в бяло – носят щастие и мир. В Япония звънят на звънците по 108 пъти, за да изгонят също толкова на брой човешки слабости. След това всички трябва да се смеят, за да прогонят злите духове.

В Испания е прието в полунощ да изядат точно 12 зърна грозде, като през всичките 12 месеца през следващата година щастието би било техен съюзник.

Advertisement:

Голяма любов чака тези, които на Нова година се целунат под имела, смятат жителите на САЩ.

А според едно схващане разпространено в света, на новогодишната нощ трябва да се носят червени или жълти гащи – червени за любов, жълтите за пари.

На Балканите обичаите са по някакъв начин свързани с храните. Смята се, че новата година трябва да се посрещнат с пълен хладилник, да има пари във всеки портфейл в къщата, за да има пари и да се зарежда цяла година. Да се ​​платят всички сметки преди празника и в новата година да влезе безгрижно.

Ако се яде свинско, ще има напредък през следващата година се вярва в Сърбия и Македония.

В никакъв случай не трябва:

-Голям пропуск е, да не се поздравяват с празника скъпите ни хора, защото така призоваваме емоционална дистанция в живота си.

Не се харчат пари на 31 декември нито на 1-ви януари, това означава 12 месеца материални проблеми

Не трябва да се изнася нищо от дома на 1 януари. Нищо означава абсолютно нищо! Това важи и за боклука.

-Лош период се очаква за тези, които в дома си след полунощ първи влезе човек с руса, или червена коса. Първият човек, който дойде у дома не трябва да е жена, защото мнозина смятат, че това носи нещастие.

-Работа не се започва на 1 януари – това означава, че няма да е успешна

 -Не трябва да се пере бельо или чинии да се мият на 1 януари, съществувала опасност някой да си тръгне от къщата през следващата година.

-Караница, плач и възбуда – нищо от това не бива да правите, защото са лош знак за следващата година.

Източник: zajenata.bg

Advertisement: