Никой не говореше за това, но след смъртта му гръмна: Ето какво е правел Джордж Майкъл за хората, които с в беда

Никой не говореше за това, но след смъртта му гръмна: Ето какво е правел Джордж Майкъл за хората, които с в беда

Advertisement:

С течение на годините британската легенда на музиката Джродж Майкъл тайно е подпомагал благотворителни организации и обикновени хора, които са изпадали в беда. Това пише английският Телеграф, като се позова на десетки благодарствени писма в памет на изпълнителя.

Припомняме, че Джордж Майкъл почина навръх Коледа на 53-годишна възраст от сърдечна недостатъчност.

Advertisement:

Една от най-вълнуващите истории е на млада жена, която мечтаела за дете, но имала здравословни проблеми.

Advertisement:

Тя споделила страданията си в телевизионното предаване „Сделка или не“, а на следващия ден певецът тайно и прехвърлил необходимата сума от 15 хиляди паунда за ин витро зачеване.

Събитията съвпадат и с публикация на Би Би Си от 2008 г. – тогава Линет и Стийв Дейвис от Болтън получават 9000 паунда за ин витро от мистериозен благодетел, след като съпругът участва в шоуто „Сделка или не“.

Advertisement:

Още една публикация от 2008 г. в Мирър посочва, че същият анонимен дарител е отделил 91 000 паунда за благотворителна организация, която помага на деца-сираци от Кения, страдащи от СПИН.

Неизвестните досега истории за щедростта на музиканта продължават: „Той помогна на случайна жена в едно кафене с 25 000 паунда, защото тя плачеше заради дълговете си. Помоли сервитьорката да й предаде чека, след като си тръгна от заведението“, разказва потребител в социалните мрежи.

Сали Хюз, която е автор на статии със съвети за красота в Гардиън, също сподели своя опит с благотворителността на Джордж Майкъл. „Преди години публикувах статия за работата си с една известна личност, която остави 5 000 паунда бакшиш на сервитьорка – момичето учеше за медицинска сестра и имаше заеми. Тази личност беше Джордж Майкъл“, написа тя.

„Преди години публикувах статия за работата си с една известна личност, която остави 5 000 паунда бакшиш на сервитьорка – момичето учеше за медицинска сестра и имаше заеми. Тази личност беше Джордж Майкъл“, написа тя.

Една от жените, присъствали на събитието – Сали Лайънс – споделя впечатленията си от звездата: „Джордж Майкъл излезе на сцената смутен и с тежка настинка. Каза ни, че е излизал пред огромна публика по цял свят, но днес се чувства притеснен, защото никога досега не е пял пред толкова много герои“.

Журналистката от Бъзфийд Хейли Кемпбъл допълва историята: „Джордж Майкъл често раздаваше безплатни билети за концертите си за медицински сестри. Той беше отделил цял сектор от Уембли за тях. Моята съквартирантка (младши лекар) беше взела останалите билети в болницата и заведе на концерта цялото „домакинство“. Така се озовах пияна насред сестрите на Уембли“.

Актрисата и социален активист Емилин Мондо споделя своя собствен опит от благотворителността на големия музикант: „Джордж Майкъл работеше анонимно в приют за бездомни, в който бях доброволец. Никога не съм споделяла за това пред други хора, той ме помоли да не го правя. Ето такъв човек беше той.“

Джордж Майкъл се оказа и сред най-големите дарители на Childline – британска благотворителна организация, която осигурява анонимна телефонна линия за деца, които могат да получават помощ и съвети от психолози.

Звездата на поп-музиката дарява пари и за своята организация Платинум Тръст, която помага на хора със специални образователни потребности.

„Джордж Майкъл пазеше мълчание по тази тема, но той създаде фонд, от който се отпускаха стипендии за подкрепа на правата на деца и възрастни с увреждания“, пише Джени Морис в Туитър.

Наред с всичко това Джордж Майкъл публично подкрепяше организацията за помощ на HIV-позитивни хора „Terrence Higgins Trust“, като участваше в Band Aid и Live Aid, които събираха дарения за борба с глада.

Източник: zajenata.bg

Advertisement: