Излезе наяве снимка на стар паспорт на Лили Иванова. Ето на каква възраст е в действителност (Снимка)

Излезе наяве снимка на стар паспорт на Лили Иванова. Ето на каква възраст е в действителност (Снимка)

Advertisement:

Каква е истинската възраст на естрадната легенда Лили Иванова? Този въпрос вълнува феновете ѝ, откак певицата си е отворила устата пред публика в началото на 60-те години. Той е вечен – разнищва се дори повече от истината за броя на мъжете в живота ѝ, за браковете и разводите и за изпетите хитове.

Advertisement:

Официалните източници сочат различни дати като рождени за родената в Кубрат певица.

Advertisement:

Според Уикипедия Лилето се е пръкнала на бял свят на 24 април 1939 година. Датата се смята за официална, като е цитирана в биогафичната ѝ книга „Истината“, написана от Мартин Карбовски. Други печатни издания пък посочват друга дата на раждане на певицата а именно 24 април 1936-а. Съседи на семейството на Лили в Кубрат пък се чудят между 1934 и 1935 година.

Така или иначе, ясно е, че Лили е правила фалшификации на паспорта си, за да се подмлади. „Таблоид“ се сдоби с копие от задграничния паспорт на Лили Иванова, издаден през 1988 г. Документът е с валидност до 1993-а. В него изрично пише, че дамата е родена на 24 април 1949 г. „Подмладяваха ги нарочно. Това си беше установена практика. Ставаше със знания на директори на оперни театри шефове на вузове“, споделя ветеран от гилдията. Според източници на „Таблоид“ певицата е успяла да се подмлади с 3 години и наистина е родена през 1936 г. Фалшификацията с попълването на новите ѝ данни е извършена с помщта на бившия ѝ съпруг Янчо Таков, син на въздесъщия Пеко Таков, през 1979 г.

Източник: zajenata.bg

Advertisement: