ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ: ЗАГИНАЛИТЕ В КЛУБА СА 40

ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ: ЗАГИНАЛИТЕ В КЛУБА СА 40

Advertisement:

Броят на загиналите при пожара в нощния клуб в Оукланд е стиганл 40 души.

Това съобщават американски медии, позовавайки се на шерифа на града. До сега се съобщаваше, че загиналите са най-малко 9. Съобщаваше се още, че за безследно изчезнали се водят между 25 и 50 души.

Шефът на местната пожарна Тереса Рийд разказа, че когато пожарникарите са влезли в сградата, за да борят огъня, те са се натъкнали на голям брой вещи, включително голямо количество мебели, произведения на изкуствата и няколко манекена. „Било е препълнено с мебели, с вещи на колекции. Било е като лабиринт”, каза тя.

Advertisement:

От офиса на местния шериф заявиха, че местната морга се е приготвила да приеме 40 трупа. Но засега такива от сградата все още не са пристигнали. От там добавиха, че междуведомствена комисия е сформирана, за да разследва инцидента и изнесе телата на жертвите от сградата, предава Блиц.
 
„Сградата е огромна. Ще трябва доста методично да подходим към изнасянето на телата. Също ще се опитаме да разберем откъде е започнал пожара и как се  разпространил… Все още не сме претърсили изцяло сградата”, каза още Рийд.
 
Тери Лайтфут, представител на болница Оукланд Хайланд заяви пред Си Ен Ен, че в болницата са постъпили двама пациенти, като единият вече е изписан. Лайтфут не разкри информация за състоянието на другия пациент.
 
Сабрина Мей Долан каза пред DailyMail, че сестра ѝ Челси Фейт е пускала тракове на партито под псевдонима Черуши, когато пожарът е избухнал на втория етаж на сградата. Долан каза, че е в очакване да разбере какво се случва със сестра ѝ.
 
Голям брой хора публикуват във Фейсбук снимки на хората, за които си мислят, че са изчезнали след пожара. Други път съобщават, че са добре и са избягали от огъня невредими. „Беше много горещо. Имаше много дим. Трябваше да се измъкна”, каза пред „Таймс” фотографът Боб Мюл, получил леки изгаряния при инцидента.  
 
„Букавлно чувствах как кожата ми се бели и белите ми дробове се задушават от дима. Не успях да накарам пожарогасителя да проработи”, каза още той.
 
Причините за пожара все още са неизвестни.

Advertisement:

Източник: bradva.bg