Ужасяващи детайли: Защо Мартина изби семейството си?

Ужасяващи детайли: Защо Мартина изби семейството си?

Advertisement:

Едва ли някоя майка може да разбере как е могла 35-годишната Мартина да избие пет члена от семейството си, сред които и три невинни дечица. Драмата, разиграла се в Австрия, потресе цяла Европа с жестокостта си и всички се питат как е възможно това.

Всички описват Мартина като сложна личност. Външно изглеждала мила, но била също така егоцентрична, със склонност към нарцисизъм и много чувствителна.
 
Психиатри предполагат, че тя решила да избие всички в семейството си, защото самата тя искала да се самоубие. Мислейки си, че прави услуга на близките си, тя ги ликвидирала.

Advertisement:


 
Малко преди жестоката трагедия Матилде, майката на Мартина разбира от лекаря, че има рак на панкреаса. Присъдата е, че смъртта ще настъпи съвсем скоро, като накрая майката ще има нужда от непрестанна грижа.
 
Самата Мартина нямала шофьорска книжка и била зависима от брат си, който я возел до работа и вкъщи. Всичко това заедно и с грижите за трите й малки деца явно докарало майката до крайно изтощение.
 
Бащата на децата й – 7-годишно момченце и две близначки на 10 не се разбирал добре с Мартина. Двамата спорели кой да поеме попечителството над момиченцата и братчето им.
 
Месеци преди убийството Мартина предприела рискована постъпка – решила се да заложи имоти, за да купи бивш хотел. Това вкарало семейството в сериозни финансови проблеми.
 

Advertisement:

Мартина се приготвила старателно за убийствата. Няколко дни преди това предупредила в училището, че децата й няма да идват за известно време. Приготвила и оръжието – пистолет.
 
Първа е убита майката на Мартина, застреляна е в спалнята си, докато спи.
 
След това убийцата отива в хола, където гръмва брат си Петър.
 
Накрая се насочва и към децата. Едното момиченце е застреляно, докато се опитва да избяга, полицаите намират телцето му на стълбите. На метри от него е открита и близначката, която явно е търсела помощ. Най-малкото дете е убито в стаята му.
 
След като застрелва децата си, Мартина убива кучето, отива в спалнята при мъртвата си майка и се самоубива.

Превод БЛИЦ
 
 
 
 
 

Източник: blitz.bg

Advertisement: