ПРЕДИ МАЛКО СЛАВИ ТРИФОНОВ ТРЪСНА ПАПКА НА БЮРОТО НА ВАЖНИЯ ЧОВЕК! ТОВА ПРОМЕНЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

ПРЕДИ МАЛКО СЛАВИ ТРИФОНОВ ТРЪСНА ПАПКА НА БЮРОТО НА ВАЖНИЯ ЧОВЕК! ТОВА ПРОМЕНЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Advertisement:

Слави Трифонов занесе на главния прокурор сигнали за нарушения на референдума. Трифонов обясни след разговора, че двамата били на сходно мнение по редица теми.

Кои са темите Цацаров щял да обяви до дни, бяха думите на водещия, цитиран от БТА. Трифонов е на мнение, че парламентът трябва да гласува резултатите от референдума. 

Advertisement:

Той обясни, че е занесъл на главния прокурор в Съдебната палата папка с нарушенията, които са включени в жалбата на инициативния комитет до Върховния административен съд (ВАС).

Advertisement:

Миналата седмица ВАС остави без разглеждане жалбата на инициативния комитет, който оспори обявените от ЦИК резултати от референдума. 

Парламентът е задължен да се съобрази с волята на суверена, категоричен е шоуменът.

Advertisement:

Слави Трифонов заяви, че капанът за референдума от ЦИК и политическата класа, бил заложен предварително. И това станало с нераздадените 350 000 плика за гласуване.

Всички партии са длъжни да приемат морално резултатите от референдума, смята още Трифонов. Начинът, по който НС гласува субсидиите си той определи като „отвратително“ и риторично попита: „Какво да направя, да се запаля ли?“.

Трифонов беше категоричен, че няма да се съгласи със въвеждането на смесена избирателна система (едновременно мажоритарна и пропорционална), тъй като гражданите са заявили, че искат мажоритарна и е категоричен, че депутатите са длъжни да се съобразят с волята на народа. 

На въпрос какъв ще е следващият му ход, той цитира крилатата фраза на бившия премиер Сакскобургготски „Когато му дойде времето“. 

Според ТВ водещия политическият хаос в момента е резултат от политическата класа. 

„Видимо хората се изразиха ясно, че тази система не им харесва. Когато се смени тя, ще се промени и политическата класа“, заяви Слави Трифонов и допълни, че ще дойдат по-стойностни и качествени хора. 

По думите му има достатъчно време тази промяна да стане преди предсрочните избори, които се очертава да се проведат догодина.

Източник: bradva.bg

Advertisement: