ВОЙНА В ПОЛИТИКАТА! ЙОТОВА ЗАКЛА БЪЧВАРОВА С РАЗТЪРСВАЩО ДОКАЗАТЕЛСТВО! ВИЖТЕ!

ВОЙНА В ПОЛИТИКАТА! ЙОТОВА ЗАКЛА БЪЧВАРОВА С РАЗТЪРСВАЩО ДОКАЗАТЕЛСТВО! ВИЖТЕ!

Обвинява ли Румяна Бъчварова в лъжа еврокомисаря Аврамопулос? Този въпрос зададе в профила си във Фейсбук Илияна Йотова към министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Според новоизбрания вицепрезидент Бъчварова е изказала редица неверни тези, които лесно могат да бъдат опровергани с документи. 

Йотова публикува и въпросните документи. 

Advertisement:

Ето какво написа в профила си във Фейсбук Илияна Йотова: 

Сутринта, в предаването Тази сутрин по bTV, Румяна Бъчварова в национален ефир изказа редица неверни (меко казано) тези. Малко по-късно продължи да ги тиражира на нарочна пресконференция. Те са лесно опровержими с документите, които публикувам тук: 

1. Относно отпуснатите средства за справяне с мигрантския натиск по границата – видно от отговор на мой въпрос до комисаря по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството – г-н Авромопулос – е, че средствата са в размер на 101 милиона евро + 10 % съфинансиране от държавата, с което стават общо 112 милиона евро, след като са се наложили някои корекции върху договорената на 16.9.2016 г. в Братислава сума от 108 милиона евро. Числото 160 милиона напълно липсва в отговора. То беше широко тиражирано от правителството. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg

Advertisement: