Синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев със смразяваща прогноза за декември (ВИДЕО)

Синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев със смразяваща прогноза за декември (ВИДЕО) Всяка зодия си има късмет тази година! Вижте какъв е вашият

Advertisement:

Очаква ни един нормален зимен месец декември. Средномесечните температури ще са около нормата. Валежите ще са около и малко над нормата. Малко повече ще са валежите в южните райони, свързано с преминаването на средиземноморските циклони, съобщи Красимир Стоев, синоптик при БАН.  

„Най-ниските температури ще са между -15 и -10 градуса, а най-високите – между 9 и 14 градуса”, каза той пред Нова телевизия.

„Първото десетдневие ще е с температури, по-ниски от обичайните за месеца.  С доста студено време ще започне декември. Утре сутринта в повечето райони температурите ще са между -10 и –5 градуса. И през деня ще са отрицателни. Между 1 и 4 декември не се очакват валежи. Събота, неделя и понеделник предстои относително затопляне, но от вторник нататък отново ще има понижение на градусите, пак е свързано с валежи. В края на първото десетдневие валежите спират и облачността ще се разкъса”, съобщи той.

Advertisement:

По думите му, второто десетдневие ще е без съществени валежи и ще има повишение на температурите, но в началото минималните температури ще са доста ниски – до -12 градуса.  Между 15 и 20 декември има обстановка за валежи.

Advertisement:

Стоев каза още, че за третото десетдневие на декември е трудно да се даде категорична прогноза. През първите му дни ще има значителна облачност, но без съществени валежи. Около 26, 28 и 30 декември на места ще има превалявания, предимно от сняг.
„Не е изключено да имаме снежна Коледа”, каза още той. 

 

Източник: blitz.bg

Advertisement: