ПЪЛЕН ОБРАТ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ! ВИЖТЕ КАКВО ИЗСТРЕЛЯХА ВНЕЗАПНО!

ПЪЛЕН ОБРАТ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ! ВИЖТЕ КАКВО ИЗСТРЕЛЯХА ВНЕЗАПНО!

Advertisement:

Независимият народен представител Велизар Енчев предложи в дневния ред на парламента да влезе Закона за политическите партии, който да бъде променен и субсидията за партиите да бъде намалена от 11 на 5 лева. 

Изненадващо депутатите гласуваха и решиха, че тази седмица ще гледат закона и ще решават дали да намалят субсидиите на партиите си.

Advertisement:

Сега една партия получава 11 лева на получен глас, а в Европа субсидията е 3 евро. „Как е възможно в най-бедната страна в Европа субсидията за партиите да е почти двойна“, възмути се Енчев. 

Advertisement:

Той призова да се гласува и каза, че така ще се види кой какво мисли и кой е само популист. 

Енчев напомни, че предлага тази промяна за 4-ти път и се учуди, че промяната не е залегнала в Закона за бюджета, който парламентът прие миналата седмица, с който остави субсидия 11 лева за партия.

Advertisement:

Миналата седмица ГЕРБ заяви готовност да внесе промяна в Закона за партиите, като председателят на правна комисия Данаил Кирилов коментира, че управляващите искат 0 лева субсидия за партиите. Слави Трифоново пък предлага парите за партиите да се намалят от 11 на 1 лев. 

Енчев не е съгласен с тези предложения, най-справедливо за него е 5 лева на получен глас.

Със 115 гласа „за“ депутатите изненадващо вкараха точката в дневния ред на парламента за тази седмица, 8 бяха „против“, а 17 се въздържаха по предложението.

Източник: bradva.bg

Advertisement: